Wallen Amsterdam

Alle informatie over de Wallen Amsterdam

De Wallen is het bekendste en oudste raamprostitutiegebied in Amsterdam en Nederland. Het bevind zich in de buurt Burgwallen Oude zijde en er zijn meer dan 300 ramen waar de dames kunnen werken.

Het gebied is wereldberoemd en in het Engels heet het ook wel Red Light District, vanwege het traditionele rode licht wat vanuit de ramen naar buiten komt. Het is al jarenlang een absolute toeristische trekpleister van Amsterdam.

Wil je een bezoek plegen aan de Wallen maar heb je extra informatie nodig?

Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres – we hebben alle informatie die je nodig kan hebben zodat je voorbereid een bezoek kan plegen aan de Wallen Amsterdam.

De Wallen Amsterdam adres

Het raamprostitutie gebied waar de dames mogen werken is z’n 250 meter bij 250 meter en houd op bij de Lange Niezel en Korte Niezel in het Noorden, de Koestraat en Sint Jansstraat in het zuiden en de Warmoesstraat in het westen en de Zeedijk en Nieuwmarkt in het oosten.

De beste manier is om eerst naar een parkeergarage te gaan en dan lopend verder – aangezien er amper parkeerplaatsen aanwezig zijn op de Wallen. Lees hieronder waar je het beste kan parkeren als je de Wallen wilt gaan bezoeken.

In de volgende straten vind prostitutieplaats:

  • Barndesteeg
  • Bethlehemsteeg
  • Bloedstraat
  • Dollebegijnensteeg
  • Enge Kerksteeg
  • Goldbergersteeg
  • Gordijnensteeg
  • Molensteeg
  • Monnikenstraat
  • Oudekerksplein
  • Oudekennissteeg
  • Oudezijds Achterburgwal
  • Oudezijds Voorburgwal
  • Sint Annendwarsstraat
  • Sint Annenstraat
  • Stoofsteeg
  • Trompettersteeg

Wallen Amsterdam kaart

Zie kaart hieronder:

Parkeren de Wallen Amsterdam

Als je naar Amsterdam gaat is het altijd moeilijk om in het centrum een parkeerplaats te vinden. Daarom hebben we hier voor jou de beste parkeergarages en plekken neergezet die het dichtst bij de Wallen zijn.

Q-Park de Bijenkorf

Beursplein 15, 1012 JS Amsterdam
24 uur geopend.

Q-ParkΒ Nieuwendijk

Nieuwezijds Kolk 18,
1012 PV Amsterdam
24 uur geopend.

Waterlooplein

Valkenburgerstraat 238,
1011 ND Amsterdam
24 uur geopend.

Radisson Blu Hotel

Rusland 17, 1012 CK Amsterdam

24 uur geopend.

Wallen Amsterdam tijden

Er zijn geen openingstijden voor de Wallen in Amsterdam – je kan er gewoon 24 uur per dag aanwezig zijn. Het is een ‘normale’ buurt dus er moeten mensen gewoon naar hun werk en daar wonen.

Het is echter wel zo dat de ramen gesloten moeten zijn tussen 06:00 in de ochtend tot 08:00 in de ochtend. Dit is omtrent nieuwe regelgeving van de gemeente.

Conclusie is dus je kan 24 uur per dag 7 dagen in de week de Wallen in Amsterdam bezoeken maar de ramen zijn in totaal 14 uur per week gesloten (iedere ochtend van 06:00 tot en met 08:00).

Openingstijden de Wallen Amsterdam

Zoals hierboven al werd vertelt het gebied de Wallen kent geen openingstijden en is altijd toegankelijk omdat het een gewone buurt in Amsterdam is. De raamprostitutie en de ramen zijn echter gesloten van 06:00 in de ochtend tot en met 08:00.

Openingstijden:

Maandag 08:00 t/m 06:00

Dinsdag 08:00 t/m 06:00

Woensdag 08:00 t/m 06:00

Donderdag 08:00 t/m 06:00

Vrijdag 08:00 t/m 06:00

Zaterdag 08:00 t/m 06:00

Zondag 08:00 t/m 06:00

Wat kosten de Wallen in Amsterdam?

De gemiddelde minimum prijs is €50 en dat is voor alleen pijpen / neuken voor 15 minuten.

Echter mogen de prostituees de prijzen zelf bepalen en voor extra opties zoals PZC, (orale seks zonder condoom), pijpen en neuken word vaak extra gevraagd.

Er zijn variΓ«rende diensten van anaal tot trios, stelletjes en SM en andere kinky bezigheden. Het beste is dit van te voren duidelijk af te spreken met de dame in kwestie om later misverstanden te voorkomen.

Prijzen de wallen

15 minuten = €50

30 minuten = €100

60 minuten = €150

De service die je krijgt varieert per prostituee en daar moeten van te voren afspraken over gemaakt worden. De betaling dient vooraf gedaan te worden.

Amsterdam de wallen algemene informatie

Het grootste aantal van de vrouwen die werken op de Wallen zijn van Oost-Europese afkomst – ze werken vaak in de avond en nacht daarom is er overdag meestal vrij weinig te beleven.

In de avond en nacht komt het voor dat alle ramen bezet zijn en er een ruime keuze aan dames is van over de hele wereld ook Latina’s en Afrikaanse prostituees.

Een aantal zaken waar je rekening mee moet houden is dat de prostituees het niet op prijs stellen als je foto’s of video’s van ze gaat maken. Daar komt vaak ruzie van of het gooien van water en dat kan je beter voorkomen.

Voor je eigen veiligheid is het het beste om je telefoon in je zak te houden of in ieder geval geen video’s en foto’s te maken.

De Wallen geschiedenis

De Wallen bevinden zich in één van de oudste delen van Amsterdam, de panden in de buurt zoals De Oude Kerk en en de Warmoesstraat dateren helemaal terug naar 1200. In 1385 werden er vestingswerken geplaatst en nieuwe grachten met wallen dit waren de Nieuwezijds Achterburgwal (wat nu de Spuistraat is) en in het oosten de Oudezijds Achterburgwal. Hier vind ‘de Wallen’ de oorsprong – in het gebied bevonden zich vroeger veel kloosters.

Rond de 15e eeuw begon de Wallen een prostitutiegebied te worden en het is er nooit meer weggegaan. De bordelen en raamprostitutie zijn er altijd aanwezig geweest en ook in andere stadsdelen. Echter werd in 1578 prostitutie strafbaar gesteld en werden de prostituees en betrokkenen weggejaagd.

Tot in 1930 toen er weer raamprostitutie plaatsvond, deze mochten niet met het raam open werken dus werd er een gordijntje op een kier geplaatst – vanaf de jaren 60 vorige eeuw is de prostitutie in het Wallengebied sterk gegroeid.

De Wallen veelgestelde vragen

We hebben de veelgestelde vragen voor je samengevat hieronder zodat je snel de juiste vraag kan vinden met het antwoord dat je zoekt over de Wallen.

Het gebied de Wallen Amsterdam kent geen openingstijden de ramen zijn echter gesloten van 6 uur in de ochtend tot 8 uur in de ochtend.

Load More

De prijzen beginnen bij €50 per 15 minuten voor pijpen of neuken. Meestal is 30 minuten €100 en een uur €150. Extra services zoals pijpen zonder condoom, anaal kosten extra.

Load More

De Wallen bestaat uit meerdere straten in Amsterdam, als je doorklikt naar ons artikel heb je alle straatnamen, een kaart en de dichtstbijzijnde parkeer garages.

Load More

Het parkeren kunt u het beste doen bij een van de parkeergarages in de buurt en dan te voet naar de wallen – er zijn daar praktisch geen parkeerplaatsen beschikbaar

Load More

Op de Wallen is de grootste concentratie van pinautomaten in Nederland en Amsterdam, je kan er overal pinnen en geld uit de muur halen voor je bezoek aan een prostituee.

Load More

Winkelmand

loader